Zanimljivosti
Ivan Marinković SJ —

Čovjek koji je “domislio” svoj put do partnerstva s Thomasom A. Edisonom


Uistinu, “misli su stvarne” te osobito moćne kada ih se pomiješa s određenom svrhom, ustrajnošću i gorućom željom za njihovim pretvaranjem u bogatstvo ili ostale materijalne predmete.

Prije nekoliko godina Edwin C. Barnes otkrio je istinitost tvrdnje da se čovjek može obogatiti pomoću vlastitih misli. Do njega je dolazio postupno, a sve je započelo gorećom željom da postane poslovnim suradnikom velikog Edisona.

Jedna od glavnih značajki Barnesove želje bila je njezina određenost. Želio je raditi s Edisonom, a ne za njega. Pažljivo proučite način na koji je ostvario svoju želju i steći ćete dublji uvid u načela koja vode do bogatstva.

Kada se ta želja, pobuda ili misao, prvi put pojavila u njegovu umu, nije bio u položaju poduzeti dvije prepreke. Nije poznavao gospodina Edisona i nije imao dovoljno novca da plati željezničku kartu do Orangea u New Jerseyu.

Te bi poteškoće bile sasvim dovoljne da se većina ljudi obeshrabri u pokušaju ostvarenja te želje. No, njegova želja nije bila obična želja!

Lijep pozdrav, Ivan

Ivan Marinković SJ

View Comments
There are currently no comments.