Ivan Marinković SJ —

O meni


Read in: or

Zovem se Ivan Marinković. Rođen sam u Slavonskom Brodu. Trenutno živim u Krakovu, u Poljskoj. Po struci sam elektrotehničar, ali sam završio preddiplomski studij filozofije i religijskih znanosti i stekao zvanje univ. bacc. phil. et relig. Informatikom i računarstvom počeo sam se “baviti” još od malih nogu, a za to su zaslužni otac i brat. Svoje znanje sam stekao voljom, radom i kreativnim učenjem, te time stekao dugogodišnje iskustvo.

Odmalena me zanima umjetnost. Isprva sam pisao blogove i dizajnirao iste, a onda sam prešao na izradu web stranica kada sam imao svega 10 godina. Pet godina kasnije, krenuo sam ozbiljno u samo računalno programiranje, pa sam tako razvijao softver za računala i pametne telefone. Uz to sam bio i privatni serviser zajedno s ocem i bratom u Županji.

Zadivljen informatikom, upisao sam se u srednju Tehničku školu. I to sam uspješno završio u četiri godine i stekao stručno zvanje elektrotehničara. I mislio sam da ću tako ostvariti svoje zvanje.

No, u drugoj godini srednje škole doživio sam osobno susret s Bogom na Modravama – kampu za mlade. Potaknuo me isusovac p. Ivan Ike Mandurić, a sudjelujući u župnim aktivnostima, shvatio sam da želim biti svećenik i to u Družbi Isusovoj.

Nakon srednje škole stupio sam u Novicijat Družbe Isusove u Splitu gdje sam boravio dvije godine. Nakon Novicijata, završio sam tri godine filozofije i religijskih znanosti na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Jordanovcu u Zagrebu.

Trenutno sam na poslanju i praktikumu u Krakovu kao promotor duhovnih zvanja za južnopoljsku provinciju Družbe Isusove. Moja glavna zadaća je pripremati mlade dečke koji osjećaju da su pozvani na svećenički i redovnički stalež. Uz to, vodim duhovne vježbe za mlade od 15 do 25 godina u programu Szkoła kontaktu z Bogiem (škola molitve) zajedno s p. Wojtekom Werhunom.

Ovaj službeni blog sam otvorio prije 10 godina i jedno vrijeme je bio zatvoren zbog raznih prilika i neprilika, ali sada sam ga ponovno otvorio u želji da ponovno vratim svoju prisutnost na internetu i podijelim s ljudima Božju riječ. Pošto sada tečno govorim tri jezika i sudjelujem na raznim događanjima, ovaj web sam otvorio na tri jezika, među kojima je engleski jezik službeni, a uz njega su tu još hrvatski i poljski. O tome više tko sam, na koji način živim s Bogom, možete isčitati putem objava koje budem dijelio s vama.

Zahvaljujem se na svakoj posjeti. Podijelite ove objave sa svojim prijateljima i ajmo se moliti zajedno za život, sreću, obitelj, prijatelje i sve ostalo što nosimo u svom srcu. Na kraju dana, ne zaboravimo se zahvaliti Bogu na sve što smo primili.