Razmatranja
Ivan Marinković SJ —

Često se pitam, što kao kršćanin mogu ponuditi svojim bližnjima?

Eto, Bog me ljubi. Bog te ljubi. To je prava stvar!


Ma ne mogu ništa posebno! Ali mogu samo NEKOGA tko je poseban: Isusa Krista.

Kad bih krenuo redom… Kršćani, koji se bore za humaniji svijet usred jada i nevolja svojega vremena, nemaju nužno ni bolje društvene planove ni bolje financijske programe, a često ni bolju viziju budućnosti. U konačnici, kršćani imaju samo jednu poruku koju treba prenijeti: BOG JE POSTAO ČOVJEKOM. Toliko o Bogu ne zna ni jedna druga filozofija ni religija. Bog Isusa Krista razumije nas u našoj ljudskosti. Mnogi su ljudi koje susrećem usamljeni i osjećaju se napuštenima u ovom anonimnom društvu. Čak im ni internet sa svojim društvenim mrežama ne može nadomjestiti osoban susret.

U nama ostaje čežnja za tim da nas netko prihvati onakve kakvi jesmo, sa svim našim jakostima i slabostima. Naša kršćanska poruka kaže: Bog ljubi svakoga čovjeka onakva kakav jest. To je velika poruka, važna pogotovo onim ljudima koji se nalaze u krizi i postavljanju pitanja o smislu i o svojoj budućnosti.

Eto, Bog me ljubi. Bog te ljubi. To je prava stvar!

Charles de Foucauld kaže:
“Ako je naša vjera doista istinita i ako je evanđelje uistinu Božja riječ, tada moramo vjerovati i živjeti prema njemu, čak i onda kada bismo u tome bili sami.”

+
Ivo

Ivan Marinković SJ